“Sağlığını Erteleme, Harekete Geç”

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezi personellerince “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” teması çerçevesinde stant faaliyetleri gerçekleştirildi.

“Sağlığını Erteleme, Harekete Geç”

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bilgilendirme yayımladı.3 -9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nda bilgilendirme mesajı yayımlayan Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, ‘ bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır’ ifadelerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verildi: ‘ Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Halk Sağlığı bütüncül bir bakış açısında sahip, hastaların yanı sıra sağlam kişilere de nitelikli sağlık hizmeti sunumunu önemseyen, tedavi edici hizmetler ile koruyucu sağlık hizmetlerin birlikte yürütülmesini amaçlayan bir hizmet sunar.

İl Sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezi personellerince “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” teması çerçevesinde halkımıza sunulan hizmetlerle ilgili bilgi verme amaçlı stant faaliyetleri gerçekleştirildi. Stantlarda tansiyon ve kan şekeri ölçümü, sağlıklı çocuk dergisi dağıtımı, kanser taramaları, emzirme ve anne sütü, ekran bağımlılığı, çocukluk aşıları, aile hekimliği, ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme sigara bırakma ve ruh sağlığı konularında afiş broşür dağıtımı gerçekleştirilip, bilgilendirme sağlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER