Pazarda kışlık telaşı

Yaz aylarının sonuna gelindiği bugünlerde Erzincanlı vatandaşlar, evlerinde kışlık melemen, sos ve salça yapımı hazırlıklarına başladı.

Pazarda kışlık telaşı

Erzincan’da salça sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını gidermeye  hazırlanıyor.

Semt  pazarlarında kurulan tezgahlarda alış veriş yapmaya gelen vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Kurulan pazarlarda vatandaşlar uyguna domates ve biber bularak kışlık salçalarını çıkartmaya çalışıyor. Normal zamanlarda kilo alış verişi yapan vatandaşlar salça için kasa kasa domates ve biber alıyor. Domates 10 ile 15 tl den satılırken,  Kapya biberin kilosu ise 30 ile 35 tl den satışa sunuluıyor.
Salçalık domates, melemenlik ve biber satan pazarcı Tamer Gönül, vatandaşlarda kışlık hazırlığı başladı. Bu süreçte salça ve turşu yapımı başlayacak. Şimdi vatandaş salçalık için melemen için sos için biber ve domates almaya geliyor. Talepte artınca fiyatlar biraz yüksek. Eylül ayı gelince vatandaşlar başlıyor kışlık telaşı. Kış ayında sebze ve meyve pahalı olduğu için vatandaş da yaz sezonunda hazırlığını kışa göre hazırlıyor.

Salçalık biber, salçanın yanı sıra kışın tüketilmek üzere, üzere de hazırlanıyor. Ev hanımları hem ev ekonomisine, katkı sağlamak hem de doğal beslenmeyi sağlamak amacıyla salçalık biberleri hazırlayıp, şişelere doldurarak biberleri kışa hazır hale getiriyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER