banner49

EBYÜ Diş Hekimliği Fakültesi İkinci Mezunlarını Verdi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 2023-2024 Mezuniyet Töreni düzenlendi.

EBYÜ Diş Hekimliği Fakültesi İkinci Mezunlarını Verdi

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet töreninde protokol konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesinde Doçent ünvanı alan fakülte öğretim üyelerine cübbe giydirildi. Daha sonra dönem birincisi Diş Hekimi Ayşenur Demir’in mezuniyet kütüğüne isim plaketi çakmasının ardından başarı belgesi ve plaket takdimi yapıldı.

 

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertunç Dayı “İkinci mezunlarımızı vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizlerde en az sizler kadar heyecanlı ve mutluyuz” dedi. Dekan Dayı, Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasından bugüne kadar geçen sürede desteklerini esirgemeyen Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e teşekkürlerini iletti. Daha sonra öğrencilere seslenen Dekan Dayı “Bir sağlık neferi olmak, insanların yaşamına dokunarak onların mutluluğuna katkı sağlamak her takdirin üzerindedir. Bu kutsal görevinizin ne denli önemli olduğunu unutmadan her zaman motivasyonunuzu diri tutun” dedi. Son olarak Diş Hekimliği Fakültesinin mezunlarını ve aileleri tebrik eden Dekan Dayı, öğrencilere bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, sağlık alanında hizmet veren biri olarak EBYÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ikinci mezunların vermesinden duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Üniversite Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent “Mesleğinizin sizlere kattığı değeri sadece hekimlik yaparak değil aynı zamanda akademi camiası başta olmak üzere diğer alanlarda da yaşatmanızı istiyorum” dedi. Konuşmasında Diş Hekimliği ilk mezunlarının DUS sınav başarılarına da dikkat çeken Rektör Levent, yen mezun öğrencilerimizin de aynı başarıyı göstereceği inancının tam dolduğunu belirtti. Son olarak Rektörümüz ailelerin öğrencilerimizin başarısında önemli bir payı olduğuna değinerek tüm mezun öğrencileri ve aileleri ile tüm akademisyenleri tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından Doçent ünvanı alan fakülte öğretim üyelerinde cübbe giyme töreni yapıldı. Daha sonra dönem birincisi Diş Hekimi Ayşenur Demir’in mezuniyet kütüğüne isim plaketi çakmasının ardından başarı belgesi ve plaket takdimi yapıldı. Dönem ikinci ve üçüncüsü ile Diş Hekimliği 2023-2024 mezunlarına başarı belgelerinin verilmesinin ardından yemin töreni düzenlendi. Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni, kep atması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER