banner49

Vefatının 500. Yılında Şah İsmail Hatayi Anıldı

EBYÜ’de Vefatının 500. Yılında Uluslararası Türk Hakanı Şah İsmail Hatayi Sempozyumu’nun açılış programı düzenlendi.

Vefatının 500. Yılında Şah İsmail Hatayi  Anıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzincan Valiliği ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen; Vefatının 500. Yılında Uluslararası Türk Hakanı Şah İsmail Hatayi Sempozyumu’nun açılış programı gerçekleştirildi.

 EBYÜ Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan ve 27-29 Haziran 2024 tarihleri arasında devam edecek sempozyuma katılarak, pek çok önemli bilgiler paylaşacak olan akademisyenlere teşekkür eden Vali Aydoğdu, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzincan'da hiç kimsenin, hiç kimseyi ötekileştirmediğini. Hiç kimsenin hiç kimseyle arasına duvarlar örmediğini belirten Vali Hamza Aydoğdu, Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen akademisyenleri sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin şehri Erzincan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, sempozyumun hayırlı olmasını diledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde  düzenlenen programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve eşi Emine Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve eşi, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, EBYÜ Rektörü Prof.Dr. Akın Levent ve eşi, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Orbay, Erzincan’ın  kanaat önderlerinden  Ahmet Uğurlu dedeyle birlikte "Vefatının 500. Yılında Uluslararası Türk Hakanı Şah İsmail Hatayi Sempozyumu" açılış programına katılım sağladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER