banner49

Karaman, İliç Maden Kazasına İlişkin Son Durumu Değerlendirdi

AK Parti Erzincan Milletvekilli Süleyman Karaman, Türkiye Büyük Millet Meclisinde İliç maden Kazası Araştırma Komisyonunda bir konuşma yaparak kazaya ilişkin son durumu değerlendirdi.

Karaman, İliç Maden Kazasına İlişkin Son Durumu Değerlendirdi

Erzincan Milletvekili Karaman konuşmasında:” Hepimiz; 13 Şubat Erzincan’ımızın kurtuluş gününde; Erzincan İliç ilçemizde meydana gelen bir maden kazasında, 9 vatandaşımızın toprak altında kaldığı haberiyle sarsıldık.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İlgili Bakanlarımız, Kurumlarımız hemen harekete geçerek, kriz masası kuruldu;

 Canlarımızı kurtarmak için devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek arama çalışmalarına başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde İliç maden Kazası Araştırma Komisyonu kuruldu ve çalışmalarına halen devam etmektedir

Arama çalışmalarında , İliç’te meydana gelmiş olan maden kazasında toprak altında kalan 4 vatandaşımız bulunmuş ve definleri gerçekleştirilmiştir.

Toprak altında kalan diğer 5 vatandaşımıza daha ulaşıldı ve 10 Haziran 2024 tarihinde, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar,

Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu,

Gümüşhane Milletvekilimiz Musa Küçük,

Erzincan Protokol ve vatandaşlarımızla birlikte Erzincan Milletvekili arkadaşım Mustafa Sarıgülle beraber cenaze namazına katıldık.

Şehitlerimiz;

Şaban Yılmaz’ı İliçe

Fahrettin  Keklik’i İliçe

Mehmet Kazar’ı Osmaniyeye

Hüseyin Kara’yı Sivas’a

Abdurrahman Şahin’i Sivas’a uğurladık.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Mekanları cennet olsun inşallah.

Daha sonra aynı gün Enerji Bakanımız Alparslan Bayraktar ikindi namazına müteakip İliç’te Şaban Yılmaz ve İbrahim Keklik’in cenaze namazına katıldık ve ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunduk.Kazanın meydana geldiği ilk günden itibaren toprak altında kalan vatandaşlarımızı bulmak için, desteğini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, sürekli takip eden Başbakanımız Binali Yıldırım’a, İliç ilçemizde ikinci işyeri gibi çalışan her durumda yanımızda olan, Enerji Bakanımız Alparslan Bayraktar’a, Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’ya imkanlarını seferber eden hükümetimize, Tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine ve  çalışanlarına Erzincan halkı adına teşekkür ediyorum.

Allah hiç kimseye böyle acılar göstermesin

Kurulduğu ilk günden itibaren Meclis Araştırma komisyonu olarak çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz, burada komisyon başkanımıza, komisyon üyesi Milletvekillerimize ve komisyonda görevli tüm personelimize çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum .

Komisyon olarak amacımız, Maden Kazasını, önce İnsan, Önce Çevre, Önce Doğa, Sonra Maden mottosu ile çalışmalarımızı sürdürmek ve böyle bir kazanın bir daha tekrarlanmaması için alınması gereken tüm tedbirlerin sağlanmasına vesile olmaktır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2024, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER