banner49

Erzincan’da Tarımsal Alanlar Kontrol Ediliyor

Erzincan’da son 1 ay içerisinde yaşanan aşırı yağışların ardından, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, tarım arazilerinde hastalık ve zararlı kontrollerini en üst seviyeye çıkardı.

Erzincan’da Tarımsal Alanlar Kontrol Ediliyor

Erzincan’da son günlerde yaşanan aşırı yağışların ardından ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan’da son 1 ay içerisinde yaşanan aşırı yağışların ardından, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, tarım arazilerinde hastalık ve zararlı kontrollerini en üst seviyeye çıkardı. Yağışlar sonrası olası hastalık ve zararlı artışı için incelemeler devam ederken ekipler çiftçilerle işbirliği yaparak kendilerine ulaşan ihbarları da değerlendiriyor.

Hububattan sebzeye, meyvecilikten yem bitkilerine kadar ekili ve dikili arazilerde yapılan kontroller sırasında incelemelerini titizlikle yürüten ekipler çiftçilere de çeşitli bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Tarım sektöründe aşırı yağışlar sonrası özellikle fungal hastalıklarda artış yaşanabildiğine dikkat çeken teknik ekipler, çiftçilerin alın terinin ve emeğinin korunması yönünde büyük çaba sarfediyorlar.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan’da tarım sezonunun tüm hareketliliği ile devam ettiğini kaydederek, “çiftçilerimiz büyük bir özveri ve emek harcayarak ülkemiz ve milletimiz için üretmeye devam ediyorlar. Tarım teşkilatı olarak onların emeklerinin karşılığını almaları, bereketli bir sezon geçirmelerini sağlamak bizim görevimiz” diye konuştu.

İl Müdürü Murat Şahin, aşırı yağışlar sonrası Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekiplerin Erzincan’ın dört bir yanında arazide kontrollerini sürdürmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Erzincan merkezi ve ilçelerimizde tarımın tüm alt sektörlerinde üretim devam ediyor. Bilindiği gibi tarım sektörü iklimsel faktörlere direk bağlı bir sektördür. Sektördeki üretimin sekteye uğramaması adına şu anda tüm ekiplerimiz saha kontrollerini sürdürüyor. Alınması gereken kontroller noktasında çiftçilerimizi bilinçlendiriyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER