banner49

Erzincan’da Maya İçin Süt Örneği Toplanıyor

Erzincan’ın tescilli yöresel ürünlerinden Tulum Peynirinde standartlaşma sağlanması noktasında Erzincan Valiliği’nin himayesinde başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Erzincan’da Maya İçin Süt Örneği Toplanıyor

Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında Erzincan meralarında otlayan koyun sürülerinden süt örnekleri toplanmaya başladı.

Erzincan Tulum Peynirinin mayalanmasında kullanılacak mayada standartın sağlanması amacıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından maya üretilmesine karar verilmişti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından belirlenecek meralardan Üniversite tarafından alınacak örnekler üzerinden Erzincan Tulum Peynirinin tescilinin alınmasında önemli bir sorun olan mayalama konusunda akademik çalışmalar yapılmasına karar verilmesinin ardından Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından belirlenen meralardan süt örnekleri toplanmaya başladı.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, mera ve yaylalara çıkarak Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde süt örneği toplamaya başladılar. Toplanan süt örnekleri günlük olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Çırak’ın başkanlığındaki akademik ekibe teslim ediliyor.

.Erzincan Valiliği’nin himayesinde çalışmalarını yürüten Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin bu çalışmalarının ardından standart maya üretiminin sağlanması bekleniyor. Maya üretim çalışmalarının ardından Erzincan Tulum Peynirinde yapılacak reklam ve tanıtım çalışmaları ile Pazar payının artırılması sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER