banner49

Erzincan’da BKÜ Bayileri Toplantısı Yapıldı

Erzincan’da Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) bayi toplantısı yapıldı. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Özcan Tekin ve bayiler katıldı.

Erzincan’da  BKÜ Bayileri Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende satılması ve depolanması ile ilgili iş ve işlemler 13 Şubat 2021 tarih ve 30685 sayılı “Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkında yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yürütülüyor.

81 ilde mayıs ayı içerisinde eş zamanlı olarak yapılması istenen bayi ve toptancı eğitimleri için ilimizde faal olan bitki koruma ürünleri satan bayilerin katıldığı toplantıda; bitki koruma ürünlerinin piyasaya arzı ve satışı, satış yasağı, bayilerde bulundurulması zorunlu olan ürünler, satış ve depolama yerlerinin taşıması gereken şartlar, izin belgesi nasıl alınır, bayilerin, toptancıların ve ruhsat sahibi firmaların yetki ve sorumlulukları, yetkili kişinin bayide bulunma zorunluluğu, bitki koruma ürünleri takip sistemi gibi konular da bilgilendirme yapıldı.

İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Erzincan BKÜ bayileri ile sektörde yaşanan sorunlar, bayi-üretici ilişkileri, bayi-üretici-ürün güvenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük’ün konuşmasının ardından katılımcılar ile ilimiz sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.Toplantının devamında ise BKÜ bayileri yaşadıkları sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER