ErzincandanHaber.com

MİLLETVEKİLİ KARAMAN'DAN, BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ’A ZİYARET

GÜNDEM

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı makamında ziyaret ederek, Erzincan Aile Sosyal ve Hizmetler İl Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında Karaman, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yeni Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yapılması çalışmaları konusunda  Bakan Göktaş ile istişarelerde bulunarak misafirperverliği ve konulara olan duyarlılığı için teşekkür etti. 

Karaman, Erzincan'da sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

ERZİNCAN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ  MASAYA YATIRILDI

Karaman, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne dair bilgi vererek, kuruluş tarihinin 13.02.1990 olduğunu belirtti. “Kapasitemiz 40 huzurevi ve 44 rehabilitasyon olmak üzere toplamda 84 kişiliktir” dedi. Mevcut hizmet binasının, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından 1989 yılında yaptırıldığını ve mülga Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne 99 yıllığına tahsis edildiğini dile getirdi. Ayrıca, 1992 depreminde kapatıldığını ve 1998’de tekrar açıldığını hatırlattı.

DEPREM ANALİZİ VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

Karaman, mevcut binanın Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından yapılan deprem analizi sonucu riskli bulunduğunu aktardı. “Bu nedenle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile güçlendirme çalışmaları için gerekli belgeleri hazırladık” dedi.

YENİ HİZMET BİNASI PROJESİ

Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı'na sunulan belgeler ve raporlar doğrultusunda, yeni hizmet binasının yapımının 2024 yılına planlandığını ve proje etüt çalışmaları için bütçe ayrıldığını bildiren Karaman, “Ancak mevcut binanın tapusu hala Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin mülkiyetinde bulunuyor” diye ekledi.

İMAR PLANI VE TADİLAT SÜREÇLERİ

İmar Plan Tadilatı için gerekli görüşmelerin Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Erzincan Belediyesi İmar Müdürlüğü ile yapılmış olduğunu belirten Karaman, “Tahsisli arsanın sahibi olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ile gereken görüşmeler yapıldı. Ancak, bina yıkılmadan yeni bir protokol yapılması gerektiği ifade edildi” şeklinde konuştu.

GEÇİCİ HİZMET ÖNLEMLERİ

Bu süreçte, yaşlıların mağdur olmaması için yeni bir hizmet binası yapılana kadar mevcut binanın kiralanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Karaman, “Erzincan ilinde kiralanacak uygun bir kamu binası bulmakta zorluk çekiyoruz. Öğretmen Evi olarak kullanılan bir binanın kiralanması için 27.06.2024 tarihli yetki talebinin Bakanlığa iletildiğini” ifade etti.

SONUÇ VE TEŞEKKÜR

Karaman, bu süreçte yaşlılarımızın en iyi hizmeti alabilmesi için gereken tüm adımları atacaklarını belirterek, Bakan Göktaş’a misafirperverliği ve konulara olan duyarlılığı için teşekkür etti. “Erzincan’da sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.