ErzincandanHaber.com

EBYÜ Turuncu, Yeşil ve Mavi Bayrak Ödüllerini Aldı

EĞİTİM

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi , Yükseköğretim Kurulunun “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla yaptığı çalışmalar kapsamında düzenlediği 2024 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Turuncu Bayrak, Yeşil Bayrak ve Mavi Bayrak ödüllerine değer görüldü.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2018’den bu yana verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” ni bu yıl almaya hak kazanan üniversiteleri açıkladı. 2024 yılı için 112 üniversiteden 1709 başvuru yapıldı ve 76 üniversite toplam 319 bayrak almaya hak kazandı.

2024 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Üniversitenin Eczacılık Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yalnızbağ Yerleşkesi ve İlahiyat Fakültesi “Mekânda Erişebilirlik Ödülü” ile Turuncu Bayrak; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Tıp Fakültesi “Eğitimde Erişebilirlik Ödülü” ile yeşil bayrak ödüllerinin sahibi oldu. Eğitim Fakültesi ise “Sosyo-Kültürel Faaliyetler” kapsamında mavi bayrak ödüllünü alan 19 üniversite içinde yer aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent, engelsiz üniversite çalışmaları sonucunda alınan bu ödüller ile mutluluk ve gururu birlikte yaşadıklarını söyledi. Rektör Levent, Üniversitemiz yerleşkelerinde, yapısal erişilebilirlik olanaklarının yanında, eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirliğin artırılması sonucu Eğitim Fakültesinin Mavi Bayrak Ödülü aldığını belirtti. Bundan sonra da aynı anlayışı üniversitemizin tüm birimlerinde uygulanmaya devam edeceğini ifade eden Rektör Levent: “Ödülleri kazanmamızda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.